Кристали и диаманти по воланите на автомобилите могат да убият или наранят пътниците. Регулаторните органи предупреждават, че тези декорации може да са наистина опасни, пише aarp.org. 

Продуктите обикновено се предлагат, инкрустирани върху метална или пластмасова плочка, обикновено покрита с налепени кристали или други блестящи камъни. Когато се използват за декориране на волана, обикновено се залепват в средата. 

Силата, с която въздушната възглавница се разгъва по време на катастрофа обаче, може да превърне продукта в снаряд, което да доведе до сериозни увреждания.

Най-малко един шофьор е загубил зрението на едното си око, след като емблема, украсена с кристали, се е откъснала от волана по време на катастрофа и е ударила шофьора в лицето.

"За разлика от трайно прикрепеното лого на волана на вашия автомобил, тези допълнителни украси могат лесно да се разлепят при отваряне на въздушната възглавница", са заявили от агенция NHTSA. "Всякакви изменения или промени по въздушната възглавница или нейното покритие също могат да доведат до неправилното ѝ функциониране."

Въздушните възглавници предпазват горната част на тялото или главата от удар в интериора на автомобила по време на катастрофа. За да избегнете наранявания, свързани с въздушни възглавници, не забравяйте да използвате предпазен колан и да седите правилно. 

Летящо такси над река Сена е вариант за намаляване на трафика. Вижте във видеото