Делото за попечителство за шестте деца на Анджелина Джоли и Брад Пит продължава вече повече от 20 месеца, след като холивудската двойка подаде документи за развод през септември 2016 година.

Според ново съдебно разпореждане, издадено миналата седмица, Джоли се задължава да обясни на децата, че „съдът е решил, че за тях е вредно да нямат връзка с баща си“ и че те „са на сигурно място с него“. От съществено значение според съда е децата да поддържат здрави взаимоотношения и с двамата си родители.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Джоли дори е застрашена от това да загуби попечителството над децата, ако не бъдат изпълнени препоръките на съда, а именно - ако актрисата не предприеме стъпки за подобряване на връзката им с техния баща.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Според CNN съдебното решение очертава и как и при кого шестте им деца да прекарат лятото – двамата актьори трябва да съставят общ график, в който да разделят времето на децата си между Лос Анджелис и Лондон. И все пак Анджелина към този момент запазва основното физическо попечителство над тях, а Брад Пит има право да ги чува по всяко време по телефона.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Една от най-известните двойки в света реши да се раздели през септември 2016 година, като малко след това двамата подадоха документи за развод. Джоли поиска пълно попечителство над децата – биологичните й с Брад  - Шайло, близнаците Нокс и Вивиен, както и осиновените Мадокс, Пакс и Захара.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos