Помните ли Марион – момиченцето с жълтия пуловер, което през март 2017 г. влезе бодро в кабинета на баща си, политолога Робърт Кели, който даваше интервю на живо за BBC от дома си в Южна Корея. Малко след това в стаята влезе с проходилката си и 8-месечното й братче Джеймс.

Накрая в кабинета нахлу и притеснената съпруга на проф. Кели, която мнозина помислиха за детегледачка, защото не знаеха, че политологът е женен за южнокорейка.

Видеото се превърна в хит в социалните мрежи, а тук можете да си припомните всички обстоятелства около случката, направила семейството популярно в целия свят:

Днес, когато почти всички хора са изправени пред предизвикателството да работят от вкъщи в компанията на децата си, семейство Кели отново се появи на екрана на BBC. Кой друг, ако не проф. Кели, може да говори компетентно за рисковете на т.нар. home office.

Южна Корея се дава за пример от СЗО за страна, която с масово тестване и социално дистанциране овладя разпространението на коронавируса.

„Тук хората са много отговорни. Всички стоят по домовете, а не както в САЩ, където се събираха по плажовете. Така кривата на разпространението бе овладяна“ – сподели Робърт Кели пред BBC.