За да абонирате детето си

да ползва услугите на т. нар. детска кухня, трябва да изпълните куп условия и най-вече да изчакате смирено и търпеливо поне три месеца. Тук ще се постарая да ви осведомя накратко за моето ”ходене по мъките”. Надявам се, предоставяйки тази информация, да бъда полезна, като спестя на някои от вас дълго чакане и напразно многократно ходене до съответния пункт.

Когато отидете първия път, ще ви върнат

и ще ви поканят да ги посетите в края на седмицата. Отивайки в посочения ден, ви информират, че нови абонати се записват само на първо и петнадесето число от месеца, както и за следните условия:

1. Необходимо е детето да е навършило 10 месеца;

2. Да живее в района на съответната кухня;

3. Да преснимете удостоверението за раждане и на гърба му да изпишете името и адреса на абоната?

4. Да представите уверение от педиатър, че детето е здраво, устойчиво е и не страда от хранителни алергии;

5. Да измиете и стерилизирате 30 бр. бурканчета от детски храни, които обаче да могат да се затварят с винтови капачки;

6. Да закупите 60 бр. капачки, които да пасват на бурканчетата.

До тук добре

На 15-то число занасяте бурканчетата и документацията в съответния пункт. Отново загрижено-усмихнато ви уверяват, че следващия месец абонаментната ви карта ще е готова и ще можете първата или третата сряда да закупите талони-заявка. И така, в средата на третия месец закупувате бленуваните талони (за 20 дни 20 талона по 1 лв. 30 ст. дневна разклатка – 3 бурканчета. Събота и неделя – кухнята не готви. Последният петък от всеки месец има санитарен ден и пак не се готви).

По-нататък –

съобщават ви, обаче, че заверяването на талоните става само в понеделник и сряда, за да можете да получите храна за началото на следващата седмица?!? Е, толкова сме чакали, ще почакаме още две седмици.

Така че, надяваме се акцията "Храна за бебо от комплекса за детско хранене”, започнала около 20 декември 2011 г. да завърши успешно на 2 април 2012 г.

Тогава бебето ни ще има щастието да си похапне и да решим заслужавало ли си е дългото чакане.

Хайде, споделете и вие вашия опит и препоръки...