Обичате ли фентъзи сюжетите? Фенове сте на романтичните четива? Или пък предпочитате приключенските и екшън романи? При всички случаи имаме чудесна новина за вас.

През тази година „Егмонт България” ще издаде 46 романа (засега), сред които антиутопии, научна фантастика, паранормален романс, триълъри, приключенски фентъзита и още много, много други.

Дългоочакваните финални книги от трилогиите „Пепел”, „Чисти”, „Създадена от дим и кост” и „Гриша” предстоят да излезат през следващите месеци. Както и първите романи в нови и въздействащи поредици. А сега - запознайте се с някои от ключовите заглавия, които ще се появят на български съвсем скоро.

Януари: Изборът*, Кийра Кас (антиутопия)
Книга първа от трилогията „Изборът”


•Очарователна и пленяваща история, изпълнена с неочаквани обрати
•Преведена на 24 езика
•Правата за телевизионна адаптация са закупени от CW
•Години: 12+

За 35 момичета Изборът е шансът на живота. Възможност да се измъкнат от съдбата, предопределена още от раждането им. Да бъдат увлечени в свят на блестящи рокли и безценни бижута. Да живеят в дворец и да се състезават за сърцето на прекрасния принц Максън. Но за Америка Сингер да бъде избрана е кошмар. За нея това означава да се раздели с тайната си любов Аспен, който е роден в каста, по-долна от нейната. Да напусне дома си, за да се включи в яростна надпревара за корона, която не желае. И да заживее в дворец, който е под постоянна атака от бунтовници.

Но когато Америка среща принц Максън, тя започва да се съмнява в плановете, коите е правила за себе си. И осъзнава, че животът, за който винаги е мечтала, не може да се сравнява с бъдещето, което никога не си е представяла, че ще има.