Антония Петрова, носителка на титлата „Мис България“ 2009, публикува снимки от погачата на второто си дете, което се роди в началото на юли.

„На уникалната дата 07.07.2022, по напълно естествен начин, с нормално раждане, се роди Ивайло Батинков-син (Ив Батинков)! Щастието е огромно!“ – написа през юли щастливата майка.

Първият син на Антония и Ивайло се роди навръх именния ден на майката – 17 януари 2019 г., и носи името Благовест, като в семейството го наричат Бест Батинков.

"Срещнахме се на 17 март 2018 г. и три месеца по-късно се оженихме на 17 юни. Запознахме се заради сбъркана резервация в едно заведение. Няма нищо случайно. Така съдбата ни срещна", разказа Антония Петрова-Батинкова в "Шоуто на Николаос Цитиридис" през лятото на 2020 г.

В същото предаване тя "Мис България" 2009 потвърди слуховете, че наистина е хвърлила пъпа на детето си в президентството.

"Аз не знам дали има родители, където другаде да хвърлят пъпа на детето си. Всеки иска най-доброто за децата си. Ние, като едни амбициозни родители, това направихме", поясни Антония.

Относно т.нар. погача припомняме позицията на водещата на спортните новини Николета Маданска. В началото на февруари тя написа в Инстаграм:
„Знаете ли, че няма нищо християнско в масовата практика у нас да се прави "парти" за "орисване" на бебето, или така наречената погача за новородено? Това, което се прави всъщност, е изобразено на иконата зад мен на втората снимка – Сретение Господне (представянето на 40-дневния Младенец в храма от майка му).
Счита се, че до 40-ия ден на детето родилката е „нечиста”. До този момент и майката, и бебето се намират между живота и смъртта, между земята и небето. В края на четиридесетте дни майката и бебето посещават църква, където им се пее т.нар. „очистителна молитва”.

 

Одобрявате ли "парти" за "орисване" на бебето, или така наречената погача за новородено?

Повече по темата вижте тук: