Ето историята на една 64-годишната жена, която е била щастливо омъжена в продължение на 35 години, през които е родила 5 деца, но никога не е изпитвала оргазъм.

„Както и да съм си представяла медения си месец, да се обаждам на майка ми, докато съм обляна в сълзи, не беше една от мечтите ми“, казва 64-годишната Карол Бейкър пред People. Тя и съпругът й Алън сключват брак през 1978 г.

Снимка: Screenshot

Съпругът й не се отлепя от телевизора, за да гледа футбол по време на техния меден месец. Убедена, че е направила ужасна грешка, Карол звъни на майка си, за да й каже,  че иска да се прибере у дома. „Тя не знаеше какво да каже и даде телефона на татко“, добавя тя, който я уверява, че е още е прекалено рано. Алън така и не разбира, че жена му никога не е изпитвала оргазъм по време на секс. Той почива преди девет години, след като страда от Паркинсон.

„Може да ни бъде простено, ако отбележим, че в този момент и двамата не сме познавали телата си достатъчно добре“, казва Карол. „През целия ни брачен живот обаче не съм изпитвала нито един оргазъм с Алън“, добавя тя. Питате се как са водили щастлив съвместен живот по този начин?

„Всъщност сега, когато съм на 64 години, все още никога не съм изпитвала оргазъм с мъж или без мъж“, споделя Карол.

В освободеното сексуално време, в което живеем, вероятно Бейкър е една от малкото жени, в подобна ситуация. Рядко се случва да говорим за оргазми, камо ли да признаем, че не ни се случват.

Снимка: istockphoto.com

По-малко от 50 % от жените достигат кулминация по време на полов акт, в сравнение с 90 % от мъжете. Проблемът се задълбочава с напредването на възрастта и намаляването на нивата на хормоните при жените. Повече от една трета от жените, които са в пери- или постменопауза, изпитват сексуални затруднения.

Снимка: iStock

Карол е от поколението жени, които вярват, че задължение на съпругата е да се грижи за нуждите на мъжа си, независимо дали слага вечеря на масата или повишава егото му в леглото. Всъщност едва след като навършва 30 години и е майка на четири деца - открива, че съществуват женски оргазми, благодарение на списание Cosmopolitan.

Карол израства в долините на Уелс и учи в римокатолическо училище-интернат. По него време сексът се обсъжда сравнително малко и със сигурност не с родителите й – майка й, която е медицинска сестра, а баща инженер. Самата Карол мисли, че родителите й са го правили само два пъти, защото имат само две деца – Карол и по-малката й сестра.

Историята на жената, която никога не е изпитвала оргазъм

„В автобуса за работа забелязах симпатичен мъж. Седнах до него, запленена от прекрасните му сини очи, и започнахме да си говорим. Разбрах, че е с 11 години по-възрастен от мен. Изглеждаше толкова зрял... Наистина ми хареса и му дадох номера си“, разказва Карол.

Снимка: PumpkinandPye/Etsy

Тогава Карол е 19-годишна и с Алън се женят десет месеца по-късно. Предложението за брак става бързо, защото тя не иска да изконсумира всичко с него преди брака. „Като се върна назад, ми се иска да бях спала с него“, признава тя.

След като сключват брак, двамата правят секс по няколко пъти в седмицата. Съпругът й споделя, че е бил и с други жени. „Като се замисля, не мисля, че е бил толкова опитен“, споделя Бейкър.

Снимка: istockphoto.com

По време на половите им отношения, нуждите на Алън винаги са на първо място. „Всичко се свеждаше до удоволствието на мъжа, а удоволствието на жената беше второстепенно“, спомня си Карол. Тя се наслаждава на близостта по време на секс. „Обичах да ме целуват, харесвах и физическия контакт“, споделя тя. Сексът за нея не е болезнен или неудобен, по-скоро го определя като скучен.

Снимка: iStock

„Баба ме беше предупредила, че добрите момичета не се наслаждават секса, а трябва просто да се примирят с него“, казва Карол. Отнема й цели две години, за да забременее за пръв път. Тя е на 25 години, когато се ражда първата й дъщеря, втората – на 28, третата – на 30, четвъртата – на 33, а петата беше изненада на 39.

„Аз бях тази, която изкарваше безсънните нощи“, споделя Карол с усмивка. „Нямах много енергия да се тревожа за сексуалното удовлетворение“, вмъква тя. Сексът се случва трудно, защото няма време за него. „Веднъж ни хвана едно от децата“, споделя Карол.

Снимка: iStock

Нищо от това не означава, че Бейкър се отказва от неуловимия оргазъм. „Напълно наясно съм какво пропускам“, добавя тя. започва да чете рубрики със съвети и да гледа романтични филми, за да наблюдава как хората прекарват сексуалните си мигове в леглото. Така се научава да издавам звуци като „ооо“ и „ах“, за да увери Алън, че й е приятно.

Съпругът й обаче не разбира, че Карол намира сексуалния им живот за скучен. „Ако някой го беше попитал дали имаме добър сексуален живот, сигурно щеше да потвърди. „Той получаваше оргазъм всеки път“, признава тя. „Не че някога съм споделяла на някого“, допълва тя. по него време жените не споделят такива интимни теми.

„Въпреки че в наши дни всички сме много по-открити по отношение на секса, не съм сигурна, че и сега всички споделят за лошите моменти в леглото“, коментира Карол.

Снимка: iStock

Около 10% от жените никога не са изпитвали оргазъм. „Това са много жени“, възкликва Карол. Последни проучвания показват, че жените все още симулират. Между 30 и 75 % от жените са симулирали оргазъм.

„Бях достатъчно щастлива в моя свят. Обичах силно Алън, но започнах да се чудя защо не изпитвам онази тръпка, която според списанията изпитват другите жени“, разказва Карол.

Едва, когато е на 53 години, и всички деца, с изключение на едно, вече са напуснали дома, тя взима няколко книги от библиотеката и се опитва да разбере какво всъщност представляват оргазмите. „Видях, че трябва да опозная собственото си тяло“, спомня си Карол. Тя започва да дава инструкции дори на съпруга си какво да прави в леглото. „За моя изненада започнах да се наслаждавам на секса малко повече“, признава тя. „Все още оргазмът ми убягваше“, казва Карол.

„Имахме три години за опознаване на телата си – кой знае докъде щеше да доведе, ако можехме да продължим“, признава Карол. Алън почива през 2015 г., на 68-годишна възраст. Тя е на 56 и това е едно от най-тежките неща, които тя преживява.

Година по-късно неин приятел я убеждава да поднови социалния си живот. Тя се присъединява към група за тежко болни, където се запознава с Дейвид. До този момент, тя никога не е била с друг човек, освен със съпруга си и много се притеснява от секса. Връзката им продължава шест години и приключва по взаимно съгласие преди три месеца. „Сега отново съм сама“, споделя Карол. „Със сигурност не съм загубила надежда по отношение на секса“, подчертава тя.

Карол е в очакване на операция на тазобедрената става на баща си, а голямата й дъщеря има още едно бебе. Тя обаче иска да срещна някого, с когото да изпита истинското удоволствие от секса.

„Определено обаче не искам да бъда с по-възрастен мъж. По-млад мъж с издръжливост, който би могъл да ми покаже какво се прави в леглото“, смее се Карол.

Карол наскоро посещава майка си в болницата. Завежда я в болничното кафене и там се заговаря със симпатичен мъж. Разговорът се превръща във флирт. Той очевидно също интерес към Карол. „После спомена, че е на посещение при жена си“, споделя тя. Карол е ужасена и затова, когато той иска номера й, 64-годишната жена отказва да му го даде. „Само се надявам, че да намериш достоен мъж не е толкова трудно, колкото да получиш оргазъм“, завършва Карол.