На огледалната дата 08.08 се отбелязва Международният ден на женския оргазъм. Ако не сте чували за него, имайте предвид, че поводът се отбелязва изключително силно в Бразилия. 

Празник на всички оргазми пък честват в САЩ, Австралия и Великобритания на 22 декември. Какво точно празнуваме и защо има хора, които не разбират за какво става дума? 

Когaто жената казва „Не изпитвам оргазъм”, тя всъщност има предвид „Не изпитвам оргазъм с настоящия си сексуален партньор”. В Деня на женския оргазъм - да повдигнем завесата и да разкрием някои митове.,

Според някои медицински изследвания само около 7% процента от жените не могат да изпитват оргазъм. За всички останали няма пречки да стигнат върховното удоволствие, независимо дали с партньор, или чрез мастурбация.

Снимка: iStockЖенският оргазъм „се маскира” под три форми – клиторен, вагинален и анален. Най-често жените изпитваният клиторен оргазъм, защото клиторът е най-ерогенната зона на женското тяло.

Митове за оргазма

Създават ги най-вече филмите и порно индустрията. Точно те ни карат да си мислим, че всеки случайно попаднал в дома ни водопроводчик или пожарникар може да ни доведе до оргазъм. 
Много рядко това е така. Непознаването на партньора често ни пречи да се отпуснем и да се наслаждаваме на секса.

Ако стигам до оргазъм само чрез мастурбация или насън – значи нещо ми е повредено.
Пълни глупости! Повредено в тези случаи може да е само личното ни самочувствие и обективната ни преценката за ситуацията.

Оргазмът  е между краката. Не - той е в главата.
Към секса трябва да подхождате с… празна глава. Оставете мисленето и пресмятането за работа в офиса. Ако ви е трудно да се отпуснете и да се настроите на интимна вълна, вземете си успокояваща вана, фантазирайте на сексуална тема, докато си лежите на дивана, гледайте еротичен филм, пуснете си музика за медитация. Изчистете съзнанието си от постоянните мисли за това кога ще  дойде оргазмът. Той не е работен проект, който ще се случи по-бързо, ако се стараете и постоянно го обмисляте. Просто се отдайте на удоволствието и оставете сетивата си да бъдат изненадани от това, което ги очаква.

Важното е той да е доволен, затова ще симулирам.
А кого лъжете по този начин? Смятате ли, че той не може да различни истинския оргазъм от симулацията. Вие едва ли сте му първата, а щом е бил с други жени, прекрасно знае какво точно се случва с женското тяло по време на оргазъм. За разлика от вас, която, заета да симулира, губи време, в което може да изпита истински чувства. Симулирайки оргазъм, вие подвеждате партньора си, давате му грешни знаци за това какво ви доставя удоволствие. Как очаквате той да стигне до правилното място, след като следите са лъжливи?

От точка Ш до точка G

Дългото търсене и оспорване на съществуването на G-точката, доведоха до появата на нова ерогенна точка – Ш – като шопинг. Тя поне е доста по-лесно откриваема - от кредитната карта до магазина. Сайтове и лайфстайл списания се надпреварват да дават съвети за стигането до G-точката, въпреки че я няма отбелязана на нито една карта, дори и такава с GPS координати.

Упражнения за силен оргазъм

Не позирайте, а заемайте пози
По време на секс избирайте пози, при които можете да контролирате ъгъла на накланяне на тялото си. Когато жената е отгоре, мъжът може да стимулира с пръст клитора й. Позата, при която мъжът е отзад, също има своите преимущества, защото вагиналните мускули се свиват и триенето е доста по-осезаемо.

Ако никога не сте изпитвали вагинален оргазъм, може би проблемът е в слабите ви вагинални мускули. Тук може да помогнат упражненията на Кегел. В продължение на няколко минути се упражнявайте да стягате и отпускате музкулите на влагалището си. Повишаването на техния тонус ще помогне доста по-плътно да обгръщате члена на вашия партньор. Това ще увеличи триенето при секс и респективно удоволствието от него.

Снимка: istockphoto.com

Използвайте вагинални топчета
Продават се не само в секс магазините, но и в някои аптеки, защото се използват и като за лечебно средство при терапия на вагината. Топчетата масажират зони във влагалището, които иначе са трудно достъпни. По този начин се подобрява циркулацията на кръвта и се стимулира работата на мускулните влакна.

СпортувайтеПоддържайки добра физическа форма, не само винаги ще сте сексуално привлекателна за партньора си, но и самата вие ще се радвате на здраво тяло, способно да изпитва оргазъм.

И най-важното: за да изпитате оргазъм – забравете за оргазма.