Макар идеята, че мъжът е „глава на семейството“ все повече да умира в днешно време, заедно с други остарели представи, за много жени мъжът продължава да е страната, която носи отговорност за запазване на връзката – било то чрез подаръци, подкрепа или разбиране.

Истината обаче е, че и двете страни носят еднаква отговорност за запазването на отношенията и много често еднаква вина за разпадането им.

Според Джеймс Уудръф, автор в блога yourtango.com, има 4 начина, по които много жени отблъскват мъжа до себе си, без да подозират, че го правят.

На следващите страници може да видите кои са те, за да прецените дали несъзнателно не правите същото във вашите отношения.

1. Оплаквате се, когато той дава всичко от себе си

Снимка: istockphoto.com

Мъжете в реалния живот не са като Джак от сериала „Това сме ние“ – перфектни, романтични и без недостатъци (всъщност дори Джак имаше проблем с алкохола). Ако очаквате да намерите някой такъв, вероятно ще чакате дълго.

Има неща, с които не трябва да правите компромис – като това да можете да разчитате на него, да ви е верен и да знаете, че може да му се доверите за всичко.

Има и неща, за които може да си затворите очите. Например ако за Свети Валентин ви подари цветя, за които сте му споменавали, че не харесвате. Ако знаете, че мъжът ви дава всичко от себе си, не е необходимо да му натяквате, че то не е достатъчно. Или по-скоро ако до правите, имайте предвид, че го отблъсквате от себе си.