И без те да разберат, но това си е само между нас. Понякога децата се мръщят на непонятни за нас храни. Опитваме се да ги замаскираме всякак, но те се оказват по-хитри от нас. ВСЕ-КИ-ПЪТ! Някак магически успяват да видят "нещо зелено", а те "такова не ядат!", нищо, че не са го опитвали. Сетива или инат, отговор нямаме.

Предлагаме ви няколко трика, които успяха да останат незабелязани. Надяваме се и вашата хитрост да надделее.

#В смути

Снимка: iStock

Децата си падат по сокчета и шейкове. Доста често обаче те залитат към нездравословните алтернативи. За щастие майките са там, за да направят домашен фреш или смутита. В случая ви предлагаме да добавите към смутито спанак и да го блендирате добре. Поднесете го на децата си с думите, че е зелено, защото е магическо и ще им даде суперсили. В случай, че те си падат по конкретен анимационен герой, който притежава нещо зелено в асренала си, можете да проявите хитрост и тук.

#Сложете известно количество в зеленчуковия блат на пицата

Гарантираме ви: няма да разберат, че основата на пицата всъщност е от зеленчуци, а още по-малко, че в нея има спанак. Тук го предложете просто като пица и вечеряйте здравословно, при това на спокойствие. И с удоволствие!

#Сладолед

Снимка: iStock


Но домашен! Направете смес от банан, спанак, кисело мляко и/или други плодове по избор, изсипете във формички за ледени близалки и замразете. Атрактивно, вкусно, здравословно и разхлаждащо. Мама все пак може да надвие!