Братът на Пол Уокър, Коди Уокър, почете паметта му, като кръсти новородения си син Пол.

Пол Барет Уокър се е родил на 30 април, събота, в Аризона с тегло 3200 г, потвърждават щастливите родители пред People. Както и с другите им две деца, те не са знаели пола на бебето, преди то да се роди.

24 часа след раждането Коди и съпругата му Фелиша решават, че перфектното име за новороденото им е именно Пол – на покойния му чичо, който почина в автомобилна катастрофа преди почти 10 години.

Снимка: Instagram/Getty Images

„Този ноември ще се навършат 10 години откакто загубихме моя брат Пол и аз почувствах, че това е точното време“, заявява Коди, който живее със своето семейство в щата Аризона.

Пол Уокър има двама братя и две сестри.

„С брат ни Калеб приключихме с децата. Брат ми Пол беше Пол Уилям Уолкър IV и това име се предава в семейството вече 4 поколения. Беше важно да го съхраним“, добавя още братът на актьора, който беше най-известен с участието си в екшън поредицата „Бързи и яростни“.

Коди Уокър и Тайръс Гибсън от „Бързи и яростни“ продължават да почитат паметта на Пол с фестивала FuelFest, който ще се проведе на пистата Irwindale Speedway в Калифорния в събота, 3 юни. Следващите спирки на феста са Япония, Германия, Ню Джърси, Лас Вегас, Обединените арабски емирства и Скотсдейл.

FuelFest е фестивал на автомобилите и моторните спортове, който включва състезания по дрифт, офроуд и каране с професионални шофьори. Често в него се включват неочаквано и известни имена от екшън поредицата.

Част от приходите от всяко шоу на FuelFest отиват директно за Reach Out WorldWide, организация с нестопанска цел, основана от Пол през януари 2010 г. след опустошителното земетресение в Хаити.

"След смъртта на Пол Reach Out WorldWide продължава да помага на общностите в зоните на природни бедствия в 13 държави, с над 79 изпращания и над 63 000 записани доброволчески часа. Това са над 10 млн. долара принос към нуждаещите се. Така мисията му продължава“, допълва Коди.

Вижте трйелъра на "Бързи и яростни" 10: