Експерти по почистването споделят четири неща от кухнята, които никога не бива да поставяте в съдомиялната машина при никакви обстоятелства, пише британският "Сън".

От сайта AO.com споделят какво трябва и не трябва да поставяте в съдомиялните машини, както и нещата в кухнята, които дори могат да повредят уреда.

Във видеото експерите преминават едно по едно през нещата, като започват с чиниите, които сте счупили, но сте решили да залепите отново.

Снимка: iStock

Обяснявайки мотивите зад това, от AO казват, че „има риск чиниите, които сте залепили, да се счупят отново“.

Вторият кухненски предмет, който е абсолютно забранен за миялни машини, са острите кухненски ножове. Експертите обясняват, че в дългосрочен план това може да доведе до ръждясването им.

Дървените дъски за рязане са следващи в списъка, тъй като „естествените влакна в тях вероятно ще доведат до разширяване и напукване на самата дъска“.

Специалистите заявяват, че дори еднократно измиване на дъската в миялната машина може да я деформира и направи нестабилна за използване.

Последни с списъка са мерителните чаши, тъй като „отпечатаните цифри върху тях могат да изчезнат с течение на времето“ и така практически да станат неизползваеми.