Продукти:
2 средно големи риби (скумрия или пъстърва)
7-8 моркова
1 бурканче кисели краставички
доматено пюре
черен пипер на зърна
олио
сол на вкус
Приготвяне:
Почистете рибата от главите и опашките. Поставете я в подсолена вода и оставете да ври, докато започне да омеква, но не е съвсем готова. Измитите моркови също сварете до полуготово състояние. Нарежете тях и киселите краставички на едри шайби. Рибата обезкостете и нарежете на големи парчета. Сложете всички продукти в голяма тенджера, добавете сол, пипер на вкус и олио, и варете до омекване и готовност. Салатата се сервира охладена.
Същата салата е подходяща за консервиране в буркани и е чудесна за зимнина. Хубавото е, че освен за салата можете да хапвате и набързо, когато сте нямали време да приготвите вечеря.
/ Рецепти
Зимна салата с риба и зеленчуци
Подходяща за консервиране в буркани или консумация на момента
16 Ноември 2011
Снимка: Бистра Момова, LadyZone.bg
Ключови думи: