Горещо ви препоръчваме този ангелски вкусен сладкиш! 

Продукти:
За блата:
1 ½ ч.ч. брашно
1 ½ ч.л. бакпулвер
4 с.л. захар
1 пакетче ванилия
2 яйца
125 г краве масло
За плънката:
3-4 круши
700 г извара
1 непълна ч.ч. захар
2 пакетчета ванилия
4 жълтъка
2 с.л. нишесте ванилия
200 г квасена сметана

Приготвяне:
Смесете брашното с бакпулвера, захарта и ванилията. Добавете леко разбитите яйца и разбъркайте.

Смесете с мекото масло. Замесете меко тесто и го приберете, завито във фолио, в хладилник за 30 минути. За плънката разбийте с миксер изварата, захарта и сметаната до получаване на гладък крем. Добавете ванилията, жълтъците и нишестето, като продължавате да разбивате.

С тава с размер 25х28 см сложете хартия за печене. Разточете тесто – сложете го в тавата, като направите борд около 1 ½ - 2 см. Изсипете плънката. Отгоре наредете нарязаните на филии круши.

Печете 30 минути във фурна с температура 180 градуса. Междувременно разбийте белтъците на сняг, добавете захарта и разбивайте до получаване на твърди връхчета.

Извадете сладкиша от фурната и изсипете отгоре белтъчната смес. Върнете сладкиша във фурната , като намалите температурата на 150 градуса, печете около 15 минути, изключете и оставете сладкиша вътре, докато изстине.

Преди дегустация, сложете сладкиша в хладилник за 2-3 часа. Едва след това се отдайте на ангелското блаженство.

Накрая може да декорирате сладкиша с няколко зрънца касис за финес и разкош.