Какво е необходимо?
За четири порции:
500 гр. спанак
краве масло
4 супени лъжици брашно
1 и 1/2 чаени чаши прясно мляко
2 яйца
настъргано сирене
галета
кашкавал
черен пипер
сол
Как се приготвя?
Спанакът се измива и нарязва на ситно. В по-голям съд се разтапя маслото и в него брашното се запържва до златисто. Прибавя се и спанака, разбърква се добре и се добавя прясното мляко. Посолява се на вкус.
Свалете сместа от котлона. Когато изстине, добавете двата жълтъка, настърганото сирене, черен пипер и ситно нарязан магданоз. Прибавете и двата белтъка, разбити на сняг и хубаво разбъркайте.
Изсипете в намаслена и поръсена с галета тавичка. Отгоре сложете настърган кашкавал и печете около 10 минути, до зачервяване.
Сервирайте ястието горещо.
Време за изпълнение: 45 минути