Самата идея да сложите в устата си нещо замразено е малко странна. Но със сигурност трябва да опитате. Още повече ако става дума за плод, като гроздето.
Сигурни сме, че първоначалните ви представи за усещането е това да е нещо твърдо и хрупкащо, без почти никакъв вкус. Всъщност ще останете приятно изненадани.
Важно е преди да консумирате гроздето от фризера, да го извадите за около 10 минути да престои на стайна температура. Така ще избегнете твърдия му вкус, а в устата ви ще остане само леко хрупкаво усещане. Добре е и след като сложите зърната в устата си да ги задържите за момент, преди да пристъпите към дъвченето.
Замразеното грозде е изключително подходящо за следобедна закуска, тъй като една купичка съдържа едва 100 калории.
По същия начин можете да пробвате с ягоди и манго, само че нарязани на кубчета.