#Салата от къдраво зеле, орехи и боровинки
Продукти:
1 глава къдраво зеле
1 консервна кутия царевица
½ ч.ч. леща
1-2 лимона
1/3 ч.ч. зехтин
2 щипки сол и черен пипер
¼ ч.ч. орехи и сушени боровинки

Приготвяне:
Полейте лещата с вода и варете в продължение на 15-20 минути. Добавете течността от консервираната царевица, след което оставете настрана.
Междувременно измийте зелето и го нарежете на малки парченца. Към него добавете добре изцедената царевица. Прехвърлете зелето и царевицато в голяма купа и добавете към тях сварената леща. Разбъркайте добре.

В малко шишенце добавете черния пипер, солта, зехтина и сока от лимоните, след което разклатете шишето добре, докато съставките се смесят напълно. Така получения дресинг изсипете върху салатата и добавете орехите и сушени боровинки.