#Салата от къдраво зеле, орехи и боровинки
Продукти:
1 глава къдраво зеле
1 консервна кутия царевица
½ ч.ч. леща
1-2 лимона
1/3 ч.ч. зехтин
2 щипки сол и черен пипер
¼ ч.ч. орехи и сушени боровинки
Приготвяне:
Полейте лещата с вода и варете в продължение на 15-20 минути. Добавете течността от консервираната царевица, след което оставете настрана.
Междувременно измийте зелето и го нарежете на малки парченца. Към него добавете добре изцедената царевица. Прехвърлете зелето и царевицато в голяма купа и добавете към тях сварената леща. Разбъркайте добре.
В малко шишенце добавете черния пипер, солта, зехтина и сока от лимоните, след което разклатете шишето добре, докато съставките се смесят напълно. Така получения дресинг изсипете върху салатата и добавете орехите и сушени боровинки.
#Класическа пилешка салата
Продукти:
½ сварено пиле, обезкостено
1/3 ч.ч., зехтин, смесен с кисело мляко
¼ чаша листа от целина, нарязани на ситно
1 с.л. пресен лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Нарежете свареното пилешко месо на малки парченца. Комбинирайте го с всички останали съставки и разбъркайте добре. Оставете сместа за 15 минути в хладилник, за да се смесят вкусовете един друг.
Така получената пилешка салата изсипете в голяма салатена купа, поръсете я с две бисквити или препечен хляб и разбъркайте отново.