Сладките вкуснотии с бисквити връщат всички ни в детството и детската градина, когато похапвахме за десерт тортичка с нишесте. След бисквитената торта, която предложихме, като нещо бързо и лесно за приготвяне, сега сме ви подготвили ново предложение. Малко по-засукано руло отново с обикновени бисквити... и шипков мармалад.

Продукти, които трябва да си набавите:
450 гр. обикновени бисквити
1 бурканче шипков мармалад
200 гр. масло
150 гр. пудра захар
200 мл. прясно мляко
300 гр. шоколад или шоколадов кувертюр

Приготвяне: Преди да запретнете ръкави трябва да имате под ръка и един целофан или някакво найлонче. То ще служи за подложка, върху която ще подреждаме бисквитите. Започнете да редите бисквити, които предварителни сте потопили в прясното мляко. Първият пласт трябва да съдържа 3 бисквити една до друга, след което по дължина надолу редите под всяка от тях още бисквити. Трябва да се получи правоъгълник, като задължителното условие е едната му страна да е от три бисквити. Дължината на другата страна на правоъгълника я избирате вие.

Между пластовете: маслото трябва да разтопите на водна баня, като внимавате да не се стопи напълно, а да стане меко и пухкаво. Към него прибавяте пудрата захар и с тази смес намазвате между пластовете бисквити.

Крайният резултат трябва да е 3 пласта бисквити и 2 пласта смес от масло и пудра захар. След като вече сме направили правоъгълник с 3 пласта бисквити, идва ред на шипковия мармалад. Него разстилате върху последния пласт бисквити само по средата – в средната колона по дължина, така че отстрани да останат 2 колони без мармалад. Подпъхнете ръце под целофана и хванете отдолу именно тези две колони, които са останали без шипковото сладко. Повдигнете ги и ги притиснете една към друга, така че да се получи триъгълник или къщичка. Преместете върху поднос или табла и залейте с разтопения шоколад или кувертюр. Оставете в хладилника да се охлади за поне 4 часа. Бон Апети!