Запомнящия се вкус на тези лесни за приготвяне рогчета се дължи на сполучливото съчетание между пикантния вкус на шунката и нежно киселата жилка на зелената ябълка.
Продукти за 12 броя:
За тестото
250-300 г дълбоко замразено многолистно тесто
За плънката
100 г шунка
1 зелена ябълка
За заливката
2 с.л. квасена сметана
Приготвяне:
Дълбоко замразените кори от многолистно тесто се разстилат една до друга и се размразяват. Тавата се застила с хартия за печене. Тестото се разточва на кръг с дебелина около 3 мм върху поръсения с брашно плот и се нарязва на 12 броя триъгълници.
Шунката и ябълката се нарязват на малки зарчета, слагат се върху широката част на триъгълника, от където тестото се навива. Леко се огъват и се нареждат в тавата, след което се оставят да престоят около 15 минути на студено.
Сметаната се разбърква с 2 с.л. вода и с получената смес се намазват рогчетата. Поставят се в предварително загрята на 200 градуса фурна 10-15 минути до златистожълто. Сервират се топли.