За тези кексови яйца може да използвате готов сладкиш или да изпечете такъв в правоъгълна форма. Пригответе го по любимата си рецепта за пандишпаново тесто или такава, за която сте сигурни, че винаги се получава.
1. Отрежете дълго парче с дебелина 2-3 см.
2. От него, с помощта на форми за сладки, изрежете яйца. Подредете ги върху метална решетка.
3. Пригответе захарна глазура от 1 белтък и 120-150 г пудра захар. Оцветете я в светъл, пастелен цвят с хранителна боя. Консистенцията трябва да е по течна, за да полеете парчетата.
4. Направете си шаблон от хартия като изрежете формите с макетно ножче.
5. Пригответе захарно тесто или купете готово. Оцветете го в по-ярки цветове. Поставете шаблона отгоре и намажете със сладкарска шпатула, така че по-тъмният цвят от глазурата да се отпечата върху тестото.
6. Отново изрежете с формичката за сладки и поставете всяко парче от захарното тесто върху кексчето яйце.
7. Допълнително може да украсите с линии със златиста или сребриста боя, или да направите малки захарни цветя и да декорирате с бели перли.