Печурките, най-масово консумираните гъби са незаменим източник на растителни протеини. Бърз начин за приготвяне на гъбен ордьовър е да се запекат с плънка от яйца, мляко, кашкавал, чесън и магданоз.
Ето рецептата:
Необходими продукти
400 гр. едри печурки
100 г кашкавал
1 бр. филийка бял хляб
50 мл прясно мляко
2 бр. яйца
2 с.л. мляко на прах
1 скилидка чесън
1 щ. сол
1 щ. черен пипер
1 щ. настъргано индийско орехче
100 г настърган кашкавал
1 с.л. пресен магданоз
Начин на приготвяне
Печурките се почистват. Премахват се пънчетата им, които допълнително се измиват и се нарязват на ситно.
Гъбените чашки се слагат в тава и се пекат, докато омекнат.
За плънката
Разбиват се яйцата със сухото мляко.
Към тях се прибавя средата на филийка хляб, потопена в прясното мляко, изстискана и разтрита на трохи.
Добавят се пънчетата, нарязани на лентички и пресованата скилидка чесън.
Овкусява се с черен пипер, индийско орехче и сол.
С плънката се пълнят гъбените чашки.
Отгоре се настъргва кашкавал и се запичат в гореща фурна, докато кашкавалът стане златист (около 10-15 минути).
Сервират се поръсени с пресен магданоз, нарязан на ситно.
Повече рецепти за гъбени ястия може да намерите в новия сайт: Bistro.bg