Всеки е чувал за тиквички, пълнени с какво ли не. Но не всеки знае, че тиквичките също могат да бъдат чудесна плънка. Тук ви предлагаме рецептата за едно оригинално и лесно за приготвяне лятно леко пикантно блюдо от печено пилешко, пълнено с тиквички.
Продукти за 4 порции:
4 филета от пилешки гърди
3 с.л. олио
1 средно голяма глава кромид
3 скилидки чесън
2 ч.ч. нарязани на кубчета тиквички
1 ч.ч. нарязани на кубчета червени чушки
1/3 ч.ч. настъргано сирене пармезан
1 ч.л. сушена мащерка
½ ч.л. сол
¼ ч.л. черен пипер
Приготвяне:
В голям тиган в 1 с.л. за около 3 минути запържете нарязания на ситно кромид. Добавете чесъна (отново нарязан на ситно) и пържете още 1 минута. Добавете тиквичките и червените чушки и ги леко ги запържете в продължение на още 3 минути.
Свалете тигана от огъня, наръсете с пармезана, мащерката, солта и черния пипер и разбъркайте. Внимателно срежете кожичката от едната страна на всяко от пилешките филета така, че да се образува джоб и го напълнете с плънката.
Запържете ги в останалото олио от всяка страна. Нарежете филетата, без да ги покривате с фолио в намаслена тавичка. Сложете я във фурната и изпечете филетата за около 30 минути.