Какво е необходимо?
4 бр. пилешки гърди или бутчета (според предпочитанията ви)
¼ ч. ч. соев сос
1 с.л. мед
1 скилидка чесън
1 с.л. пресен джинджифил
2 с. л. сладко шери
1-2 с. л. сусамово масло
зехтин
сладък сос чили
Как се приготвя?
В средно голяма купа смесете четвърт чаена чаша соев сос, 1 с.л. мед, 1 скилидка пресован чесън, 1 с.л. прясно настърган джинджифил и 2 с.л. сладко шери. Нарежете 4 броя пилешки гърди или месо от бутчето на кубчета по 2 см и ги сложете в маринатата.Покрийте и охладете за няколко часа или за една нощ. Затоплете 1-2 с.л. сусамово масло и зехтин в голям тиган. Изпържете пилето до порозовяване. Набодете на клечки за зъби и сервирайте топло със сладък сос чили, в който да се топят.
Получават се около 20 хапки.