На Великден няма да се чудим кое е първо - кокошката или яйцето, но често се чудим какво да правим с толкова много счупени, сварени яйца. Даваме ви две интересни и атрактивни предложения за ордьовър.

Любопитни пиленца

1. Сварените яйца разрежете на две части - едната да е по-голяма. Извадете жълтъците и ги смесете по желание с майонеза, лимонов сок или маргарин. Овкусете със сол и ситно смлян бял  пипер.

2. През формичка шприцовайте жълтъчената смес в половинката от белтъка. Оформете очичките на пилето с черен пипер и човка от морковче или малко парченце колбас.3. Похлупете с капачето на белтъка. По желание от морков или колбас може да оформите и крачета на пиленцата. Направете канапе от зелена салата, магданоз или лапад и наредете малките любопитно надничащи пиленца върху зеленчука.Жълтъчени пилета в белтъчено легло


1. Нарежете сварените яйца по дългата им част на две равни половини. Извадете жълтъка и го смесете по желание с майонеза, лимонов сок или маргарин. Овкусете със сол.

2. Жълтъчената смес трябва да е такава на консистенция, че да позволява да бъде моделирана. Оформете пиленце - с леко издължено тяло, топченце за главичка и малка човчица.3. С част от жълтъчената смес напълнете половинката на белтъка, така че да оформите леглото на пилето. Подредете оформените животинчета върху белтъците.