Обичате ли сурови ядки? И аз ги обичам, но понякога ми се иска да разнообразя и да заситя aпетита за солено и сладко, а и за нещо различно. В такива моменти на помощ идват и подправките – за да усилят аромата и да създадат още по-богат вкус. Добре е да печете ядките на много ниска температура – така ще запазите качеството на крехките мазнини, а и не рискувате да ги изгорите.

За тази рецепта изберете смесени сурови ядки – бадеми, кашу, орехи, бразилски бадем, макадамия – по свой вкус.

Съставки:

2 чаши сурови ядки
¼ чаша мед или кленов сироп
1 с.л. краве масло или гхи
1 ч.л. канела
½ ч.л. индийско орехче
½ ч.л. смес къри
½ ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. морска сол

Загрейте фурната до 80 градуса. Сложете ядките в тавичка, застлана с хартия за печене и печете 20 минути.

Междувременно в малък съд разтопете маслото и меда. В отделен съд смесете подправките. Извадете ядките, сложете ги при меда и маслото и добре ги разбъркайте. След това ги извадете и оваляйте в подправките. Върнете в тавичката и печете 30-40 минути или докато напълно изсъхнат и започнат да се отчупват лесно една от друга.
Сервирайте тези ядки като малка следобедна закуска или на празнична трапеза.

Със съдействието на
www.artofrealfood.com