Когато разполагате с повече ябълки и се чудите как да ги консумирате, тази торта е чудесен избор.
Необходими продукти:
За тортата:
4 1/2 ч. ч. бадемово брашно
1 1/2 ч л. морска сол
1 1/2 ч. л. сода
1 ч. л. кимион
7 яйца
1 1/2 ч. л. ванилов екстракт
1/2 ч. л. бадемова есенция
1 ч. ч. кленов сироп
3/4 ч. л. кокосово масло
1 голям банан (намачкан)
1 ч. ч. настъргани ябълки
1 ч. ч. настъргани круши
За крема:
200 г масло
150 г крем сирене
1 ч. ч. кленов сироп
1 1/1 ч. л. ванилов екстракт
Приготвяне:
Тортата
Загрейте фурната на 250 градуса.
Настържете ябълките и крушите, като предварително сте обелили корите. Стоплете кокосовото масло. В купа смесете брашното, содата, кимиона и солта. В друга купа намачкайте банана с вилица. Добавете яйцата, сиропа, ванилията, есенцията и маслото и смесете.
Добавете сухите съставки към влажните, докато стане хомогенна смес.
Разделете тестото на 3 равни части за 3 блата. Печете в тава, покрита с хартия до златисто. Оставете да се охлади добре, преди да извадите от формата.
За крема:
Смесете крем сиренето, с маслото, сиропа, ванилията. Нанесете между блатовете, отгоре и отстрани.
Декорирайте с дребни ябълки.