Когато разполагате с повече ябълки и се чудите как да ги консумирате, тази торта е чудесен избор. 

Снимка: http://thechalkboardmag.com

 

Необходими продукти:

За тортата:
4 1/2 ч. ч. бадемово брашно 
1 1/2 ч л. морска сол
1 1/2 ч. л. сода 
1 ч. л. кимион 
7 яйца
1 1/2 ч. л. ванилов екстракт
1/2 ч. л. бадемова есенция
1 ч. ч. кленов сироп
3/4 ч. л. кокосово масло 
1 голям банан (намачкан)
1 ч. ч. настъргани ябълки 
1 ч. ч. настъргани круши 

За крема:
200 г масло
150 г крем сирене
1 ч. ч. кленов сироп
1 1/1 ч. л. ванилов екстракт

Приготвяне:

Тортата

Загрейте фурната на 250 градуса. 

Настържете ябълките и крушите, като предварително сте обелили корите. Стоплете кокосовото масло. В купа смесете брашното, содата, кимиона и солта. В друга купа намачкайте банана с вилица. Добавете яйцата, сиропа, ванилията, есенцията и маслото и смесете. 

Добавете сухите съставки към влажните, докато стане хомогенна смес. 

Разделете тестото на 3 равни части за 3 блата. Печете в тава, покрита с хартия до златисто. Оставете да се охлади добре, преди да извадите от формата. 

За крема:

Смесете крем сиренето, с маслото, сиропа, ванилията. Нанесете между блатовете, отгоре и отстрани.

Декорирайте с дребни ябълки.