Кулинарна френска съблазън, която могат да си позволят и всички онези, на които толкова много им се хапва пица, но имат непоносимост към глутена.

Продукти:
300 г пържени картофи
сол
2 чаши сирене моцарела, нарязано на парченца
¾ чаша гъст доматен сос, подправен с щипка босилек, щипка риган, скилидка чесън, сол и червен пипер
15 кръгли резенчета салам (пепeрони)
украса по избор

Приготвяне:
Наредете изпържените и отцедени картофки на дъното на голяма кръгла тавичка, плътно едни до други. Запълнете свободните пространства и дупки с още картофки, нарязани на по-малки парченца в зависимост от пространството, което трябва да запълнят. Важно е да постигнете приятен равномерен слой. Върху пържените картофки поръсете обилно 1 чаша настъргана моцарела и загладете с лъжица. Сиренето ще действа като лепило, без да позволи на "пицата" да се раздроби, затова слагайте смело. Добре е сиренето да покрие плътно всяко едно кътче на "пицата".

Така напълнената тава сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете около 5-7 минути, докато сиренето се разтопи напълно. Извадете пицата от фурната и я намажете с доматения сос, като оставите ок. ½ см свободно пространство по краищата й. Добавете и останалото (1 чаша) сирене отгоре и гранирайте с кръглите резенчета салам.

Върнете тавичката обратно в средата на фурната и печете още 5 минути, докато сиренето се покрие със златист загар. След като я извадите от фурната, оставете пицата да се поохлади около 5 минути, декорирйте по желание с листенца мента или босилек и сервирайте.

И не забравяйте, преди да посегнете към ароматната гозба пред себе си, вземете си дълбоко въздух, за да не останете без дъх... ;)

Добър апетит!