Кулинарна френска съблазън, която могат да си позволят и всички онези, на които толкова много им се хапва пица, но имат непоносимост към глутена.

Продукти:
300 г пържени картофи
сол
2 чаши сирене моцарела, нарязано на парченца
¾ чаша гъст доматен сос, подправен с щипка босилек, щипка риган, скилидка чесън, сол и червен пипер
15 кръгли резенчета салам (пепeрони)
украса по избор

Приготвяне:
Наредете изпържените и отцедени картофки на дъното на голяма кръгла тавичка, плътно едни до други. Запълнете свободните пространства и дупки с още картофки, нарязани на по-малки парченца в зависимост от пространството, което трябва да запълнят. Важно е да постигнете приятен равномерен слой. Върху пържените картофки поръсете обилно 1 чаша настъргана моцарела и загладете с лъжица. Сиренето ще действа като лепило, без да позволи на "пицата" да се раздроби, затова слагайте смело. Добре е сиренето да покрие плътно всяко едно кътче на "пицата".

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement

Така напълнената тава сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете около 5-7 минути, докато сиренето се разтопи напълно. Извадете пицата от фурната и я намажете с доматения сос, като оставите ок. ½ см свободно пространство по краищата й. Добавете и останалото (1 чаша) сирене отгоре и гранирайте с кръглите резенчета салам.

Върнете тавичката обратно в средата на фурната и печете още 5 минути, докато сиренето се покрие със златист загар. След като я извадите от фурната, оставете пицата да се поохлади около 5 минути, декорирйте по желание с листенца мента или босилек и сервирайте.

И не забравяйте, преди да посегнете към ароматната гозба пред себе си, вземете си дълбоко въздух, за да не останете без дъх... ;)

Добър апетит!