Нужните продукти за 4 порции:
4 калмара – туби
2 глави лук
50 мл зехтин
2 скилидки чесън
100 г галета
50 г пармезан
1/2 връзка магданоз
50 г кедрови ядки
за доматения сос:
2-3 домата
зехтин
чесън
сол
Начин на приготвяне:
Сварете калмарите за 2 мин в подсолена вода.
Нарежете лука и чесъна на ситно и ги запържете в зехтин.
Добавете галета, пармезан и нарязан магданоз.
Със сместа напълнете калмарите, забодете краищата им с клечка за зъби, за да не излиза плънката.
Запържете ги в зехтин и добавете пресен доматен сос.
Доматения сос се приготвя като пасирате домати, чесън и сол.
Изсипете го в тигана с калмарите и гответе 20 мин.
Накрая поръсете ястието с кедрови ядки и сервирайте.