Боядисването на яйцата е увлекателно и приятно занимание, но има опасност да се окажем зарити с красиви произведения на изкуството, които няма как да изядем. Вместо да ги изхвърляме обаче, можем да проявим известно въображение и да спретнем от изостаналите яйца много интересни ордьоври.

Ето няколко предложения от нас:

С пикантен бекон

Бекон с яйца? Ето това е наистина класическа английска закуска. Запържете лекичко месото, нарежете яйцата и ако имате време и желание – спртенете си красив ордьовър, като навиете лентичките отгоре.

Яйчена салата с пушена сьомга, червен лук и копър

Съставките са изредени в заглавиeто, вие само трябва да си ги подосигурите. Сервирайте тази изискана салата върху ненарязана марула, например. Можете да я ползвате също и като плънка за сандвич на обяд или като добавите малко доматени резенчета върху тост – за закуска.

Твърдо сварени яйца в чеснова марината

Маринованите яйца някога са били задължителна част от менюто в баровете на запад, днес обаче не можете да ги намерите дори там. Те вървят чудесно с мартини и са невероятно лесни за приготвяне, освен това, колкото по-дълго стоят в хладилника, толкова по-добре.

Деконструирана салата Никозия

Приготвя се много лесно – нарежете яйцата, добавете малко царевица от консерва, кисели краставички, синьо сирене, бекон и маслини, а после – не разбърквайте. Можете да добавите каничка горчичен сос, която да поставите в средата на чинията за целите на добрия вкус и естетиката. Тази салата е супер, ако ви се изтърсят неочаквани гости. Освен това към нея можете да добавите всичко, за което се сетите и което ви е под ръка – например пушени стриди или дори печени червени чушки.