Апропо, този сладкиш е, може би, апетитен начин да накарате своите деца да консумират здравословния зеленчук - а именно тиквичките, които често отблъскват малчуганите със зеления им свят и открояваща се текстура. 

#Необходими продукти
2 ½ ч.ч. брашно
¾ ч.ч. неподсладено какао на прах
1 ч.л. еспресо на прах
1 ч.л. сода за хляб
½ ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сол
120 г краве масло, на стайна температура + масло за намазване на тигана
½ ч.ч. рапично олио
1 ¾ ч.ч. кристална захар
1 ч.л. ванилова есенция
½ ч.ч. кисело мляко
2 големи яйца
3 ч.ч. настъргани тиквички
За глазурата:
1 ч.ч. сметана
200 г натурален шоколад, нарязан на ситно

#Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 180 градуса. Смесете в голяма купа брашното, какаото на прах, еспресото, содата, бакпулвера и солта.

В друга купа сложете маслото, маслото, захарта, ванилията, киселото мляко и разбийте с миксер. Добавете яйцата и отново разбийте, докато се получи гладка смес. Добавете и настърганите тиквички.

Смесете сухите съставки с мокрите, омесете тесто и го поставете в тава, намазана с масло. Печете тортата около 30-35 минути, докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Охладете тортата върху решетка.

За глазурата затоплете заквасената сметана, в малка тенджера, на средна температура. Изсипете крема върху начупения шоколад и оставете в продължение на 2 минути, едва след това леко разбъркайте, докато двете съставки напълно се комбинират.

Шоколадово-сметановата смес поставете в хладилник в продължение на 20 минути, за да се сгъсти. С охладената глазура покрийте тортата. Преди сервиране нарежете тортата на триъгълни или квадратни парченца.

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement