Съчетанието между кайсията и десертното сирене ражда ненадминат запомнящ се вкус. Всички, които сме го опитали, сме станали непоклатими фенове на това наистина неподражаемо лятно вълшебство!

Продукти да 10 чаши:

10 кайсии
500 г цедено кисело мляко
250 г маскарпоне
2 лимона
120 г кафява захар
1 пакетче ванилова захар
250 г квасена сметана

Приготвяне:

Кората на добре измитите лимони се настъргва. Сокът се изцежда. Маскарпонето, млякото, захарта, ванилията и 3-4 с.л. лимонов сок се смесват. Сметаната се разбива на твърд сняг. Обелените и обезкостени кайсии се пюрират с 2 с.л. захар. Млечната и кайсиевата смес се разпределят в чаши, като се редуват. За да се получи мраморен ефект, леко се разбъркват с лъжица.

Преди да се сервира, десертът се оставя за няколко часа в хладилник. Накрая се украсява с резенчета свежи плодове.
 

Ще ни зарадвате много, ако споделите с нас своя любима рецепта.на кулинарната страничка на нашия форум!