Те са кулинари и блогъри. Заради първото умеят да правят най-изкусителните и вкусни сладки, мъфини, капкейкове и торти. Заради второто всичко направено стига до читателите под формата на снимки и текст. 

Морето от кулинарни вълшебства е голямо, дълбоко и ухае на ванилия. И все пак за Топ 5 ни спечелиха и награждаваме с голяма купа с надпис „Любими”:

Светослава от Ананда 

Снимка: anandamoments.blogspot.com

Светослава описа себе си лирично и блажено. Обича уютни думи, думи, огряни от слънце, които носят аромата на топъл хляб, на канела или кардамон, които са меки и пухкави, като млечен крем. Думи, като "закуска" или "гуш!". А "ананда" е най-любима й дума! Значението й от санскрит е блаженство, удоволствие, щастие и др.
Снимка: anandamoments.blogspot.com


Сладкото царство на Милена
Снимка: mka900.blogspot.com

Милена си има цяло Сладко Царство. Така е нарекла своя блог за печене и декориране на торти, кексчета и дребни сладки. Занимава се с това от октомври месец, 2008 година, когато завършва първия си курс за декориране на торти. Убедена е, че захарното изкуство изисква много опит, за да бъде овладяно.

Готварската книга на Леля Ог 

Снимка: ninacakesgalery.weebly.com

Тази Леля Ог не е онази Леля Ог, която познавате от книгите на Тери Пратчет. Всъщност истинското й име е Николета Боровишки. А с целия си блог – рецепти и прекрасни снимки, показва що е то вещерство в тортоправенето и има ли то почва у нас?"

Снимка: ninacakesgalery.weebly.com

Люба, по-известна като Буболинката

Снимка: bubolinkata.blogspot.com

Тя вече е гостувала в LadyZone, когато ни направи прекрасен букет от канелени цветя. По правенето на торти се запалва, докато е вкъщи по майчинство с третия си син. Изобщо не подозира, че в нея дреме такъв талант. Но както често се случва, това, което започва като на шега, се развива шеметно и дава прекрасни и вкусни резултати.

Снимка: bubolinkata.blogspot.com

Сладката страна на живота на Дани 

Снимка: cooks-and-bakes.com

За Дани кулинарията е аромати, вкусове, усещания, страхотни емоции, изживявания, сладки приказки с приятели, часове на удоволствие, въображение и много, много желание. В блога си споделя своите виждания за храната, изпитани рецепти и дава своя поглед върху аранжирането и представянето им.
Снимка: cooks-and-bakes.com