Необходими продукти:

750 гр. по-тлъсто говеждо месо
4-5 глави лук
2-3 домата
2-3 чушки
2-3 картофа
100 гр. зелен фасул
100 гр. масло
2-3 яйца
1 кофичка кисело мляко
2 с. л. брашно
сода за хляб на върха на ножа

джоджен, дафинов лист, червен пипер, черен пипер, магданоз

Начин на приготвяне:

Сварете в леко подсолена вода нарязаното на хапки месо до полуготовност. Отделно задушете в мазнината нарязаните лук, чушки, картофи, фасул и домати и изсипете зеленчуците в гювеч. Добавете подправките (без магданоза) и залейте сместа с бульон или вода, колкото да покрие всички продукти. Запечете гювеча във фурната.

Залейте го с разбитите яйца, смесени с млякото, брашното, содата и сол на вкус. Запечете отново до почервеняване.

Поднесете ястието поръсено с нарязан магданоз.