Продукти

250 г картофи
200 мл прясно мляко
1-2 бр. праз лук
50 г масло
100 г бекон
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1. Картофите се обелват и настъргват на едро ренде. Сваряват се в 200 мл вода. Овкусяват се със сол и черен пипер.
2. Празът се реже на шайби и се задушава в масло за кратко, след което се прибавя към картофите. Добавя се млякото и супата се оставя да се вари до готовност.
3. Беконът се нарязва на тънки ленти и се запича в сгорещен тиган. Изважда се в суха чиния и се оставя настрана.
4. Готовата супа се пасира и ако е нужно, се подправя със сол и черен пипер.
5. Сервира се в купички, като всяка порция се гарнира със запечен бекон.