За да бъде новогодишната нощ истински празник, съветваме ви внимателно да подберете алкохолните напитки, които смятате да сервирате. Твърдият алкохол не винаги е най-добрата опция за големи събирания, а сладките коктейли могат да изиграят лоша шега на дамите. Вижте кои са най-добрите опции, на които можете да заложите, за да бъдете сигурни, че ще посрещнете Нова година свежи, щастливи и в добро разположение на духа.

Вино

Снимка: Pinterest.com

Приемано в умерени количества, виното е не само приятно, но и полезно. Добрата новина е, че тази напитка може да бъде консумирана дори от хора на диета, тъй като при процеса на ферментация натуралната гроздова захар се неутрализира и е в съвсем малки количества. Съветваме ви да поднесете виното с бутилка газирана вода или друга тонизираща напитка.

Блъди Мери

Този коктейл е изключително подходящ за специални поводи. Той ще ви зареди с енергия и настроение без да води до усещане за тежест и дискомфорт. Чилито ще ви помогне да изгорите малко калории, целината ще ви набави фибри и ще ви хидратира, а доматеният сок ще ви набави така нужните антиоксиданти.

Джин

Любимият джин с тоник може да бъде консумиран и през новогодишната нощ. Добавете няколко резенчета лимон максимална свежест и консумирайте с мярка.

Уиски

Опиянението при консумацията на това питие настъпва почти веднага. Съветваме ви да го приемете като аперитив, тъй като храната би убила вкуса и аромата му. Не забравяйте да разредите уиските с напитка по избор, за да избегнете неприятни последствия.

Мартини

За любителите на по-изискани питиета препоръчваме мартини. Неговият приятен и мек вкус го прави предпочитана напитка за много хора, които не си падат по твърдия алкохол. То спомага храносмилането, но приемът му в големи количества е противопоказен.

Коняк

Конякът стимулира храносмилането и тонизира. Препоръчваме да бъде приеман след вечеря, поднесен с десерта. Не прекалявайте с употребата му, тъй като прекомерното количество би влошило иначе празничното ви настроение.