До голяма степен чарът на тази свежа лятна напитка се дължи на нектара от агаве, от който, както знаем, мексиканците правят прочутата текила.

Продукти за 6 коктейлни чаши:

2 големи чаши почистена от семките и нарязана диня
1/2 чаша ягоди на парченца
1 чаша студен чай от мента
1 с.л. нектар от агаве
сок от 1 лайм
1 пълна чаша лед
300 мл бял ром

Приготвяне:

В голям висок съд смесваме динята, ягодите, ментовия чай, нектарd от агаве, лимоновия сок и разбиваме с пасатор или брендер до получаване на гладка еднородна смес. Добавяме леда и доразбиваме, докато се превърне в сняг.

Полученото коралово изкушение разпределяме в коктейлни чаши. Едва тогава добавяме по 50 мл от благоуханната кубинска напитка. Вместо нея водка или бърбън в същото количество също не биха нарушили хармонията.

Гарнираме с ягодови резенчета и поднасяме със сламка.