Децата обичат бонбони. Сигурно никое дете не би отказало да закуси с тях. Родителите не ги предлагат на закуска, защото не съдържат нужните протеини и обичайно са комбинация от шоколад, вредни Е-та и подобрители. Но не всички бонбони са вредни. Предлагаме ви да приготвите такива, които са не само полезни, но и истински добър старт за учениците.

Бонбони с ядки, мед и рожково брашно

5 сурови какаови зърна
1 1/2 ч.ч. кашу
1/2 ч.ч. тиквени семки
шепа орехи
7 фурми
1/2 ч.ч. стафиди
2 с.л. мед
рожково брашно за овалване

Начукайте кашуто, орехите и тиквените семки в хаванче или ги нарежете на ситно. Фурмите накиснете за около половин час в хладка вода, за да омекнат. След това ги нарежете на парченца.


Всички продукти объркайте в дълбока купа, заедно с меда. Сушените плодове дават достатъчно сладост, затова няма нужда да се прекалява с количеството му. Той ще бъде слепващият агент на всички съставки. 

От сместа направете топчета, като вземете малко количество и го оформяте в дланите си.

По желание готовите бонбони може да оваляте в брашното от рожков.

 

Защо са полезни тези бонбони?

Суровите какаови зърна са богати на белтъчини, мазнини, фибри, желязо, калций, магнезий, витамин B, C и E. Ореховите ядки влияят добре на мозъчната дейност. Медът подсилва имунната система.

 

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement