Бадемови мини сладки

Продукти:
150 г брашно
50 г краве масло
100 г пудра захар
1 пакетче бакпулвер
2 жълтъка
100 г солени бадемови ядки
лимонова кора

Приготвяне:
Маслото се разбива на пяна. С пресятото брашно се правят трохи. Слагат се бакпулверът, захарта (без 2 лъжици), жълтъците и лимоновата кора. Леко се замесва тесто. Точи се кора, дебела 0,5 см, от която се изрязват кръгли сладки. От разбитите белтъци, към които се прибавят 2 лъжици пудра захар и смлените бадемови ядки, с къдрав шприц отгоре се прави венче. Сладките се пекат в умерена фурна. След това се гарнират в средата на венчето със сладко от вишни или череши. Резултатът е: красиви сладки с превъзходен вкус!

 

Бадемови бисквити с белтъци

Продукти:
200 г обелени и смлени ядки
200 г пудра захар
50 г сухар
5 белтъка
лимонова кора

Приготвяне:
Към добре разбитите белтъци се прибавя захарта. Слагат се сухарът и ядките и сместа леко се разбърква. Настъргва се лимонова кора. Пече се в тава, намазана с масло и поръсена с брашно. След опичането се реже на парченца с форма и големина по желание.

Крем с бадемово мляко

Продукти:
500 мл  прясно мляко
150 г захар
50 г бадемови ядки
60 г пшенично нишесте

Приготвяне:
Отделя се малко мляко, а останалото кипва с обелените и счукани бадемови ядки. Брашното се разтваря в студеното млякои получената кашица се сипва в кипящото мляко. Слага се захарта и се бърка, докато кипне. Кремът се разпределя в десертни чашки и, след като изстине, се залива по желание с разтопен шоколад.

Кейк с бадеми

Продукти:
350 г брашно
2 яйца
75 г масло
150 г пудра захар
100 мл прясно мляко
50 г стафиди
100 г бадемови ядки
2-3 г хлебна сода
¼ бакпулвер
пудра захар за поръсване
ванилия

Приготвяне:
Маслото се разбива на пяна и се прибавят пудрата захар и един по един жълтъците, като биенето продължава. Пресятото два пъти брашно се смесва със содата и бакпулвера и се прибавя към разбитата смес, като се сипва малко от брашното, малко от млякото. В отделен съд се разбиват белтъците и се съединяват леко със сместа. Прибавят се оваляните в брашно стафиди и половината обелени и нарязани на дребно ядки и сместа се изсипва в намазнена и поръсена с брашно форма. Отгоре се нареждат останалите обелени ядки, които са разделени на две, и се пече. Лед като поизстине, опеченият кейк се изважда внимателно от формата и се поръсва с пудра захар, смесена с ванилия.

 

Бадемова торта

Продукти за блата:
10 яйца
250 г захар
300 г бадемови ядки
50 г брашно
50 г сухар
Продукти за крема:
500 г пудра захар
350 г квасена сметана
4 жълтъка
ванилия

Приготвяне на блата:
Яйцата се разбиват върху затоплен котлон. Прибавя се захарта и биенето продължава. Когато се сгъсти, сместа се сваля от огъня и след като поизстине, в нея се слагат пресятото брашно, сухарът и печените смелни бадеми, като част от тях се оставят за гарниране на тортата. Получената пухкава смес се пече в намазнена и поръсена с брашно форма за торта. Блатът се реже на две студен и се напоява леко със сироп.
Приготвяне на крема:
Сметаната се разбива на пяна и се прибавят пудрата захар и жълтъците. Кремът се ароматизира с ванилия и се маже върху блатовете. С тенекиена формичка, потопена в кипяща вода, върху тортата се правят резки. Гарнира се с останалите бадеми и с карамелизирана захар. Наоколо по желание се гарнира със сладко (смокини, кайсии, череши или ябълки). Тортата се поднася, след като престои на студено няколко часа.

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement