Шоколадов кейк

Разбийте на крем ½ чаша краве масло (120 г) с 1 чаша пудра захар. Прибавете едно по едно 3 цели яйца, 1 ½ чаша брашно, ½ чаша прясно мляко, в което сте разтворили 1 пълна ч.л. бакпулвер, и 2 прахчета ванилия, като биете непрекъснато. Към полученото гладко пухкаво тесто прибавете около 100 г шоколад, разтопен на огъня с 2 с.л. вода. Отново разбийте тестото и веднага го изсипете в намазана с масло и поръсена с брашно форма за кейк или подходяща малка тавичка. Опечете кейка в умерено силна фурна. Нарежете го, след като изстине, и го поръсете с пудра захар.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

 

Шоколадова приказка >>