Пуешко филе с хрупкава коричка

Продукти за 4 порции:
600 г пуешко филе
150 г сирене гауда
200 г бекон
4 яйца
½ багета
брашно за паниране
мащерка
сол и черен пипер на вкус
зехтин

Приготвяне:
Пуешкото филе се нарязва на 4 еднакви парченца и се разрязва напречно на две. Всяко парче се начуква и овкусява със сол и пипер от двете страни и се загъва с фолио.

В блендер се поставя начупената на парченца багета и се смила на едри трохи.овкусява се с прясна мащерка, сол, черен пипер и се налива малко зехтин, за да се навлажни хляба. Готовата смес се изсипва в шипок и плитък съд.

Беконът се нарязва на тънки парченца. В широка купа се се изсипва брашното за паниране. В друга серазбиват яйцата. Всичко се овкусява със сол и пипер. Върху всяко парче пуешко се нареждат тънки парченца бекон и гауда. Притискат се леко с пръсти и внимателно се потапя в брашното, след това – в яйцата, а накрая – в хлебните трохи.

В тиган се сгорещява малко зехтин и месото се запържва по 4 минути от всяка страна. Фурната се загрява до 220 градуса. Месото се подрежда в тава, покрита с хартия за печене и се запича за 7-8 минути. Поднася се със свежа зелена салата.