Мусака със спанак, лапад и коприва

Продукти:
6 картофа
1 кг сушен спанак, лапад и коприва
Олио, сол и чубрица
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер

Приготвяне:
Сварете спанака, лапада и копривата. Запържете ги с брашното и червения пипер. Запечете картофите във фурна, обелете ги и ги надробете на вилица. Оставете цял един картоф.Добавете солта и чубрицата към сместа и я запържете в олиото. В намазнена тава наредете ред спанак, ред картофи и т.н., докато изчерпате продуктите. Нарежете целия картоф на колелца и украсете мусаката с тях. Печете 20 минути в предварително загрята фурна.

Алу гоби

Продукти:
2 големи картофа
1 глава карфиол
2 големи домата
1 глава лук
5 скилидки чесън
2 с.л. олио
½ ч.л. кимион на зърна
½ ч.л. куркума
2 с.л. настърган джинджифил
2 ч.л. кориандър
1 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. гарам масала

Приготвяне:
Загрейте олиото и запържете кимиона. Сложете куркумата и лука, пържете още 3-4 минути. Добавете чесъна, джинджифила, нарязаните на дребно домати, кориандъра, кимиона и гарам масалата. Накрая сложете нарязаните на кубчета картофи и накъсания карфиол. Изсипете сместа в намазнена тава със 150 мл вода на дъното й, покрийте я и печете, докато картофите и карфиолът омекнат. Преди да сервирате, поръсете с кориандър.