Крем супа с тиквички и орехи

Продукти за 4 порции:
500 г тиквички
200 г картофи
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 шепа орехови ядки
4 с.л. олио
750 мл зеленчуков бульон
150 мл течна сметана
сол и черен пипер
лимонов сок
захар

Приготвяне:
В 2 с.л. олио се задушаватза 3-4 минути ситно нарязаните лук и чесън заедно с оформените на едри парчета картофи и тиквички. След като сместа кипне, се угакя с бульона, захлупва се и се оставя да ври на тих огън около 15 минути. Ядките се запичат леко и се прибавят към супата. Добавя се и сметаната, като се оставя за кратко да поври. Супата се пюрира и се подправя със сол, черен пипер, лимонов сок и захар. Накрая се декорира с малки парченца сухар.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos