Има ли цена човешкото страдание? Общо 600 000 лева обезщетение поискаха семействата на разменените бебета в столичен родилен дом. 

2 млн. евро обезщетение на семейство са получили семейства от Франция, преминали през емоционалния ад да разберат, че децата им са били сменени в родилния дом

ДВЕ МОМИЧЕТА В ЕДИН КУВЬОЗ

През 1994 г. в Кан, Франция, се раждат две момиченца. Двете бебета страдат от остра форма на бебешка жълтеница. Клиниката, в която се раждат, разполагала само с два специални кувьози за такива случаи.

Единият от тях вече е зает, затова и двете момиченца са поставени в един и същ. Точно това обаче се оказва причината животът им коренно да се промени.

Когато майките получават своите дъщерички, първото, което забелязват, че имат различна дължина на косата. И на двете жени е казано, че лечението на жълтеницата може да удължи или скъси косата, което майките приемат като аргумент. 

СЪМНЕНИЯТА

С напредването на годините обаче една от майките – Софи Серано, започва да се съмнява дали дъщеря ѝ Манон наистина е нейна.

Семейството започва да подозира, че майката е имала връзка с друг мъж. Манон има по-тъмна кожа и къдрава коса, за разлика от родителите си. Когато детето навършва 10 години, нейният баща вече бил  толкова подозрителен, че направил тест за бащинство. Той доказва, че Манон не е тяхно биологично дете.

Софи Серано споделя, че когато разбира, че Манон не е нейно биологично дете, връзката й с дъщеря й става още по-силна.

Двойките предприемат съдебни действия срещу клиниката за подмяната при раждането, но нито една от двете майки не иска да разменят децата.

И двете жени били на мнение, че момичетата са точно там, където им е писано да бъдат.

 

РАЗВРЪЗКАТА

Срещу клиниката е заведен иск. Съдът решава те да платят над 2 млн. евро обезщетение на всяко от семействата.