Размяната на бебетата от болница „Шейново“ се е случила днес в кантората на един от адвокатите. Това потвърди пред bTV адвокат Тодор Мангъров. Децата вече са при биологичните си родители.

От лечебното заведение потвърдиха официално за развръзката. Двете семейства са разменили децата доброволно, а бебетата са в добро състояние.

Адвокатите на двете семейства

„Аз съм щастлив, че този проблем е решен. Събрахме ръководителите на всички родилни звена в страната по повод стандартите за родилна помощ. Разгледаха се правилата и оптимизацията по предаването на децата и целия процес“, заяви служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.

„Разбрах днес, че двете семейства са стигнали до развръзка. Размяната е преминала спокойно, семействата са били щастливи. Майките са плакали предвид емоционалността на ситуацията“ – заяви за bTV Вили Костадинова, адвокат на болница „Шейново“.

„Неформално имаме заявена претенция от родителите на разменените бебета към болница „Шейново“. Ще я задвижим към Столичния общински съвет, който е принципал. От там ще се вземе решение. Има заявен размер, но очакваме колегите да входират официално претенциите“, добави тя.

За грешката при изписването на бебетата се разбра на 21 декември 2022 г.