Влиянието, което нашият дом оказва върху благосъстоянието ни, е по-голямо, отколкото можете да си представите. Добре поддържаната и уютна среда е способна да подобри както настроението, така и здравето ни, докато бъркотията ни оставя безпомощни и потиснати. Именно по тази причина мечтаният дом е най-важното нещо, което можем да осигурим за себе си и семейството си.

Независимо дали ви предстои да отлетите от семейното гнездо и да се нанесете в първия си апартамент, или имате години домакински опит зад гърба си, това удивително практично ръководство ще ви научи как да вършите всичко у дома по най-ефикасния начин, докато пестите време и пари. Феята къщовница Сара Бейкър е селектирала за вас стотици изпитани съвети, рецепти и проекти, които ще ви вдъхновят да създадете един възхитителен, безопасен и здравословен дом.

В това изключително полезно ръководство за къщата и градината (380 стр., 25 лв.) ще откриете как:

Да пестите електричество и вода и да „преживявате“ с рециклиране и повторна употреба.
Да правите химическо чистене в домашна обстановка.
Да съхранявате вещите си и да подреждате ефективно куфара си.
Да пестите от седмичните разходи за пазаруване и да почиствате дома си с екологични средства.
Да създавате илюзията за повече пространство в малка стая и да окачвате картини или фотографии по лесния начин.
Да отглеждате овощни дървета и да отървете градината си от вредители, без да използвате химикали.
Да оказвате първа помощ и да създадете безопасен дом за децата си.


Сара Бейкър е австралийски писател и редактор, който специализира в илюстровани издания най-вече за градинарството. Автор е на книгата Never a Dull Moment: Parlour Games for Young and Old и съавтор на Dry Gardening Australia. Живее в Сидни.