Ако сте закъснели с пролетното почистване или не намирате достатъчно време и мотивация за това, тук ще видите как да го направите съвсем бързо и лесно.

Едно от най-трудно достижимите места за почистване вкъщи е таванът. Няма нужда да се опитвате да балансирате на стол или да се борите със стълба, за да го почистите. Какво е решението?

На тавана винаги се натрупват най-много прах и паяжини. Вземете най-обикновен валяк за боядисване, който е увит в парцал и е леко навлажнен със сапунена вода.

Правите ли пролетно почистване? – сайтът ни ladyzone.bg попита случайни минувачи в центъра на София.  

Вижте отговорите във видеото по-горе.

Абсорбиращият материал на ролковото покритие ще ви помогне безпроблемно да се отървете от прах и мръсотия.

Пригответе почистващата смес сами

Смесете една чаша топла вода, две супени лъжици бял оцет и четири капки течен препарат за миене на съдове. Изсипете в бутилка и леко напръскайте върху кърпата, която сте увили или директно по тавана. След това просто прокарайте валяка за боядисване по тавана, за да почистите повърхността.

Снимка: iStock

Този метод за почистване на тавани е не само по-удобен и по-безопасен, но и по-екологичен. Без необходимост от множество кърпички за еднократна употреба, вие намалявате въздействието си върху околната среда, като използвате само парцал и ролка.