Ако случайно по време на празниците се окажете под карантина, ето кратък списък с филми, които ще направят стоенето вкъщи не толкова досадно. Ако имате нужда от положително мислене и добро настроение – препоръчваме ви ги. Нека те са блистерите витамин D и C  за душата ви.

Наистина любов (Love Actually)

"Наистина любов” е букет от 10 романтични истории, които започват завръзката си в Лондон два месеца преди Коледа и завършват в навечерието на самия празник. Всичко, което се случва в тази мозайка от съдби, е под надслова “Любовта е наистина навсякъде около нас”. Подвластни са й всички възрасти, професии, социални статуси – министър председател, рок-звезда, училищна директорка… Но, хайде да не ви го разказваме до края.

Знак на съдбата (Serendipity)

Джонатън и Сара се срещат случайно в сградата Блумингдейл, където искат да купят един и същ чифт ръкавици за подарък за Коледа. Джонатън се влюбва веднага в Сара, която отказва да каже името си. Минават години педи да започне тяхната приказка. Години наред се опитват да се открият един друг, докато Сара не се решава на важна житейска стъпка – да се омъжи за своя дългогодишен приятел, а в същото време Джонатън обмисля същото. Този филм ще направи интересни 87 минути от карантината ви.

Камъкът на раздора (The family Stone)

Ако искате да гледате Сара Джесика Паркър в нещо различно от „Сексът и градът“, това е филмът. За ролята и тя е номинирана за „Златен глобус”. Този филм ще ви разсмее от сърце, а всички знаем, че смехът лекува.
Притеснителната и консервативна работохоличка Мередит Мортън тръгва от Манхатън, за да се срещне с роднините на приятеля си Евърет Стоун. Но семейство Стоун приема студено нюйоркчанката и е нужно време, за да промени отношението си към нервната непозната. Ще бъдат необходими нечакан гост, две шокиращи романтични истории и няколко бири, за да се разтопи леденото държане на Мередит и да се стоплят сърцата на семейство Стоун.

Коледните хроники (Christmas Chronicles)
Теди и Кейт Пиърс имат интересен план за тази Коледа - искат да запишат Дядо Коледа на видео. Без да искат обаче се озовават въвлечени в приключение, за което повечето деца могат само да си мечтаят. Ако вярата ви в добрите неща напоследък е разклатена, този филм може отново да ви накаа да повярвате в чудеса. Все пак да вярваш е половината от това всичко да бъде отново наред.

Животът е прекрасен (It’s a Wonderful Life)
Ако сега сте под карантина, не можете да излизате, а да се видите с близките си е мираж, сигурно ви се струва, че животът е доста гаден. Факт е, че има и такава страна. Но има и друга – хубава. „Животът е прекрасен“ е филмът, който може да ви извади от почти всяка трудна ситуация и да ви накара да се почувствате по-добре.

Историята накратко - коледната нощ и молитвите на много хора за живота на Джордж Бейли. Този човек е решил точно на този ден да сложи край на живота си. Молитвите стигат до Бог и до Йосиф, които решават да изпратят ангел, който да го промени намерението му. Кларънс не е от най-умните, но има вярата на дете –изключително силна.

Лешникотрошачката и четирите кралства (The Nutcracker and the Four Realms)
Един час и 39 минути ще се пренсете на място, различно от дивана пред телевизора. В този момент може би имате нужда точно от това.Клара има нужда от магически ключ, за да отвори кутията, която съдържа безценен подарък от покойната ѝ майка. Следвайки златна нишка попада в загадъчен паралелен свят, в който са Страната на снежинките, Страната на цветята и Страната на сладкишите. Четвъртото кралство обаче е по-различно. Филмът е една красива приказка.

Още предложения вижте във видеото