Измина една година, откакто хората дружно се обърнаха към изкуството като бягство от адската реалност заради COVID-19 пандемията и карантината, но холивудският режисьор и продуцент Майкъл Бей е решил да даде на публиката от обратното. 

Първият официален трейлър за неговия филм за коронавируса "Songbird" представя една още по-антиутопична версия на това, което всички преживяваме в момента.

Дейстието в "Songbird" се развива през 2024 г. - хипотетично бъдеще, в което коронавирусът е мутирал и вече се казва COVID-23, като е убил над 8 млн. души само за една година. 

Историята във филма се върти около младата двойка Нико (изигран от Кей Джей Апа) и Сара (в ролята София Карсън), които се борят да оцелеят, докато са разделени един от друг в град, управляван от военен режим.

Триминутният трейлър включва сцени на разрушени лагери, пълни с хора под карантина, които са били вкарани там от военните, след като не са преминали термичните сканирания със смартфон за заразата. 

В една от сцените Нико за малко не е застрелян от войниците, които смятат, че е заразен. В друга сцена виждаме заразената съседка на Сара да моли да я пусне вътре, преди тя да бъде похитена от въоръжени правителствени типове.

Всичко това се случва под музикалния съпровод на песента "Everything's Gonna Be Alright" на Боб Марли, която никога не е звучало толкова зловещо...

Филмът е продуциран от Майкъл Бей и Адам Гудман, режисиран е от Адам Мейсън и включва доста сериозен актьорски състав: Деми Мур, Брадли Уитфорд, Пол Уолтър Хаузър, Крейг Робинсън, Питър Стормаре и Александра Дадарио.

Ако COVID-19 реалността не ви стига, тогава гледайте трейлъра за "Songbird" във видеото по-долу. Филмът засега няма официално насрочена дата на премиерата, но се очаква да излезе някъде през следващата година.