Хранилище за мечти "Силивряк" - така победителката от "MasterChef" Мария Жекова нарече своята сбъдната мечта. Идеята й бе да създаде място за здравословен живот и сезонна храна и това се случи. Красивата стара къща в село Върбово получи нов облик, а победителката от кулинарното риалити на bTV - това, за което е мечтала. 

Лоша случка със свлечен таван в къщата обаче бе лошата новина, с която тя се сблъска в последните дни. 

"Пътят към мечтите е трънлив, но всеки се учи да бъде по-добър от вчера", коментира Мария в Инстаграма си. 

Причината за случилото се оказала тръба, от която се е изливала вода в продълължение на 24 часа. 

"Не е било опасно за нас или някой друг, но просто не сме били там, за да забележим навреме навреме", уточнява кулинарката. 

Тя опроверга предположенията на свои последователи, че причината може да е в тиклите на покрива или "лоша мисъл, която хвърчи към мен".

Вярва обаче, че водата, която е изтекла, е "отмила всичкото лошо, дори да го има, и е отворила светъл, и чист път напред".

"От вчера сме запретнали ръкави, и ще се преборим с това. Мислех да не го разказвам, но защо да се правим, че животът е само розов? Понякога е свлечен таван."

Според нея трябва да се залага повече на вярата, че докато човек диша, за него няма нищо непоправимо.  

"Пратете по една добра мисъл, която да изгони лошите, а аз вярвам, че съвсем скоро всичко ще е зад гърба ми, че и по-добре ще бъде."

МАРИЯ - ПРЕДИ И СЛЕД MASTERCHEF

Мария Жекова грабна титлата в седмия сезон на кулинарното шоу MasterChef, като спечели надпреварата за най-добър хоби готвач на България и наградата от 100 000 лева.

"Вярвам, че бях смела - може би това е, което ми даде преднина. Аз имам смелост и психика да направя нещо, което някой друг не би дръзнал да направи - и това ме отведе до финала и до победата", споделя тя.

Животът след голямата победа на Мария в кулинарната надпревара става различен, но тя се старае най-вече да не изневерява на себе си. Тя е едно съвременно момиче, избрало живота извън града. Фотограф по професия, тя успява да спечели титлата "MasterChef България" .

Живяла е в чужбина, но връзката й с българската природа я връщат обратно в родината.

Вижте гостуването на Мария в подкаста ни “Малки разговори”.