Радост, умножена по 8! Точно толкова учителки в начално училище в Кънектикът са били бременни през последната година - и сега всички те се връщат в класната стая, но с по едно ново попълнение в семейството.

Дамите в началното училище "Лонг Хил" в Шелтън са родили бебетата си - шест момичета и две момчета - през миналата година, като от септември 2022-а до май 2023-а приблизително всеки месец се е раждало по едно бебче, съобщава сп. Пийпъл, цитирайки телевизия ABC.

Седем от осемте преподавателки са работили рамо до рамо в един коридор в училището, а половината от тях са станали майки за първи път.


Една от родилите учителки Аманда Демпси споделя:

"Имейлите продължаваха да идват, като бебе № 1, бебе № 2… Нещото, което всички казваха и вероятно продължават да казват, е: "Трябва да има нещо във водата".

Въпреки че над 13% от 60-те ѝ служителки са бременни едновременно, директорката Андреа Д'Айуто приветства щастливата новина – с осем пъти по-голямо въодушевление, казва тя.

"Много от тях ми казаха лично", заявява Д'Айуто пред ABC News. "Често се шегувахме, че ми съобщават една по една, а не няколко едновременно, за да не ме претоварват."Тя добавя: "Ние сме истинско семейство, така че с всяко съобщение за бременност бяхме еднакво развълнувани да приветстваме тези бебета в училищното ни семейство."

А Аманда Демпси, която наскоро е станала майка за първи път, споделя, че общата й съдба с колежките има своите предимства:

"Хубаво е да можеш да подхвърляш идеи или просто да говориш за трудните неща, като например за недоспиването, и за вълнуващите неща, за важните събития и всичко останало."

Вижте във видеото няколко техники за безболезнено раждане: